til Swansea City A.F.C

Ta' med på en fodboldrejse til Swansea City A.F.C i byen Swansea & omegn. Stadionet Liberty Stadium har plads til 21.088 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen Swansea & omegn har med cirka 250.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 0
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Liberty Stadium
Stadion byggeår:
2005
Stadion kapacitet:
21.088
Stadion rekord:
21.088

Fodboldrejser til Swansea – Swansea City A.F.C.

Længere oppe ad kysten fra den walisiske hovedstad Cardiff. Byen var engang landets rigeste by og centrum for den kobberindustri der betød stor rigdom i den vestligste del af Wales. I dag sniger byen sig akkurat ind i top-25 over de største byer i Storbritannien. Byens fodboldstolthed er Swansea City A.F.C der hører hjemme på Liberty Stadium, der har en kapacitet på 21.088 tilskuere. På trods af at klubben kommer fra Wales er den en del af det engelske ligasystem hvor den frister en tilværelse i den øverste halvdel af The Championship. Tager du på en fodboldrejse til Swansea kan du kombinere dit besøg med ture til blandt andet Cardiff eller den engelske by Bristol mod syd. Du kan også bruge tiden på at gå på opdagelse i den walisiske kultur i og omkring Swansea.

Fra fjerdedivision til Premier League

Swansea City har begyndte deres historie i den tredjebedste fodboldrække, men rykkede hurtigt op i den næstbedste. Her skulle de ligge nogenlunde stabilt helt frem til midten af 1960’erne hvor den tog et større dyk helt ned til den fjerdebedste række. Det skulle blive begyndelsen på en længere årrække med svingende præstationer, store fodboldoplevelser og smertelige nederlag. Fra 1975 og de næste syv år tog klubben turen hele vejen gennem fodboldsystemet til den bedste fodboldrække. Her fik de en placering lige udenfor de europæiske pladser og så gik det ligeså hurtigt nedad igen, hvor klubben på ny befandt sig på fodboldens fjerde klasse.

Efter en periode i det der nu var blevet til hhv. League One og League Two rykkede klubben igen stærkt frem gennem ligaerne med målet om at nå Premier League. I 2011 lykkedes det den daværende manager Brendan Rodgers at få Swansea tilbage på fodboldkortet, for efter en sæson med flere store fodboldoplevelser på Liberty Stadium rykkede klubben nemlig op i Premier League. Klubben endte sin første sæson i Premier League som nummer 11 og Brendan Rodgers forlod Swansea til fordel for Liverpool.

Michael Laudrup og succesen i Swansea

Michael Laudrup har været på mange fodboldrejser i karrieren, men der var ikke mange der havde forudset at en af dem skulle bringe ham til en klub på den walisiske vestkyst. Med introduktionen af nogle spanske profiler som Michu fik klubben en flyvende start i ligaen hvor den efter de første runder var at finde på Premier Leagues førsteplads. I 2013 formåede Swansea at spille sig i finalen i den lille pokalturnering, Ligacuppen hvor finalemodstanderen var Bradford City. Swansea formåede at skille Bradford fuldstændig ad og med en 5-0 sejr kunne de fejre klubbens største triumf nogensinde. 

I den følgende sæsons Europa League kunne klubbens fans glæde sig over mulighederne for fodboldrejser til det europæiske fastland. De kunne blandt andet se klubben slå Valencia 3-0 på Mestilla. Desværre gik det knapt så godt i ligaen og Laudrup blev fyret kort inde i 2014. Klubben holdt ved i Premier League frem til 2018 hvorefter den rykkede ned i The Championship. Klubben spiller nu med i toppen af den næstbedste række og du kan opleve dens vej tilbage til Premier League live på det moderne Liberty Stadium.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram