til St. Johnstone FC

Ta' med på en fodboldrejse til St. Johnstone FC i byen Perth & omegn. Stadionet McDiarmid Park har blot plads til 10.696 tilskuere. Klubben ligger i den bedste skotske række kaldet Premiership. Byen Perth & omegn har med cirka 47.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premiership (Scottish) x 0 & Liga Cup x 1
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
McDiarmid Park
Stadion byggeår:
1989
Stadion kapacitet:
10.696
Stadion rekord:
10,721

Fodboldrejser til Perth – St. Johnstone F.C.

St. Johnstone F.C. er en fodboldklub beliggende i Perth, lidt nord for Dunfermline på den skotske østkyst, nær hovedstaden Edinburgh. Klubben der bærer Perth’s gamle navn St. Johnstone, har i det seneste årti fundet formen i den bedste skotske fodboldliga, Premiership efter en del år som elevatorklub. St. Johnstone F.C. spiller sine hjemmekampe på det lille McDiarmid Park, med en kapacitet på 10.696 tilskuere. Klubbens største rivaler er de to Dundeeklubber United og Dundee F.C. Til disse kampe er der nærmest garanti for intense nærkampe og høj stemning på tribunerne på det lille stadion. En fodboldrejse til Perth er også en optimal mulighed for at besøge Sterling samt hovedstaden Edinburgh. Er du golfinteresseret finder du legendariske St. Andrews indenfor rækkevidde af Perth.

Fra elevatorhold til succeshistorie

Perth er en by med godt 50.000 indbyggere og en markant stigende interesse for fodbold. St. Johnstone havde i 2005 et gennemsnitligt tilskuertal på omkring 2.500, men det tal har siden været stødt stigende og i dag har klubben formået at hæve det tal med over 40 procent. Succesen skyldes klubbens store nylige succes hvor det blandt andet er lykkedes at spille med i den skotske Premiership hvert år siden 2009. Derudover vandt klubben den præstigefyldte skotske pokalturnering i 2014 og fulgte siden op med en triumf i Ligacuppen i 2021. Også i europæisk sammenhæng har der været fodboldoplevelser for byens indbyggere. Holdet er nemlig mere eller mindre fast inventar i Europa Leagues indledende runder hvor klubber som Hamburg SV, AS Monaco og Rosenborg BK i tidens løb har lagt vejen forbi.

Mens der i dag er masser af fodboldoplevelser at glæde sig over i den lille by, så har det ikke altid været sådan. Fra midten af halvfjerdserne og helt frem til klubbens seneste oprykning i 2009 var den nemlig mest kendt for sine mildt sagt svingende præstationer. I perioden formåede klubben at spille kortere eller længere perioder i både Premiership og den anden og tredjebedste række. Svingende præstationer som lagde grunden til klubbens tidligere lave tilskuertal. Går en af dine fodboldrejser til Skotland kan du lægge vejen forbi Perth og overvære landets måske største fodboldoverraskelse i det seneste årti.

Fodboldoplevelser i Perth

Perth er ikke nogen stor fodboldby, men den er en herlig overraskelse i en liga der notorisk består af et parløb mellem de to Glasgowklubber Celtic og Rangers. Derudover får du mere end bare fodboldoplevelser på din rejse. Du kan for eksempel leje en bil og besøge nationalparken Cairngorms, tage toget til den smukke hovedstad Edinburgh eller besøge golfens vugge i St. Andrews. Mulighederne er mange på fodboldrejser til den skotske østkyst.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram