til Luton Town FC

Ta' med på en fodboldrejse til Luton FC i byen London & omegn. Stadionet Kenilworth Road har blot plads til 10.200 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen London & omegn har med cirka 9 mio. indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 0
Nuværende danskere:
Ingen
Stadion navn:
Kenilworth Road
Stadion byggeår:
1905
Stadion kapacitet:
10.200
Stadion rekord:
30,069

Fodboldrejser til Luton – Luton Town F.C.

For nogle er Luton blot et stop på rejsen mod London, men byen der har lige over 200.000 indbyggere er mere end blot en lufthavn og en motorvej til London mod syd. Byen er utvivlsomt mest kendt for sin fodboldklub Luton Town som har ry for at være en klub hvor der altid sker noget. Klubben var senest i Premier League i midten af 90’erne og har siden oplevet økonomiske kriser, svingende præstationer på banen og utallige ned- og oprykninger. Klubben, der gør sig til i Englands næstbedste fodboldrække, spiller sine hjemmekampe på det over hundrede år gamle Kenilworth Road Stadium, et stadion med en kapacitet på 10.200 tilskuere. Lutons største rivaler i naboklubben Watford, men også Londonklubben Queens Park Rangers bliver betegnet som rivaler af klubbens fans. Når du besøger Luton, er du tæt på natur og grønne områder samtidig med at du aldrig er længere end en halv times togtur fra London.

Klubben fra hattebyen

Luton Town F.C blev grundlagt i 1885 og blev professionel i 1891 som den første klub i den sydlige del af England. Hurtigt blev klubben kendt som ”The Hatters” på grund af byens hatteindustri, som i mange år var byens primære industri. Den var faktisk så stor at hatten senere fik en helt central plads i klubbens logo hvor den ses lige over våbenskjoldet. Hatten giver klubben relationer til de mange kostskoler, som f.eks. Harrow, nord for London hvor det, for elevernes vedkommende, er kutyme at bære stråhatte.

Klubbens mest succesfulde periode varede fra begyndelsen af 1980’erne hvor klubben først rykkede op i den bedste fodboldrække og dernæst fulgte op med en række solide sæsoner frem mod midten af 90’erne hvor klubben røg ind i et større økonomisk stormvejr. Det blev begyndelsen på en lang nedgangsperiode for Luton, der først tog den mest direkte vej ned gennem fodboldsystemet, før der endelig blev rettet op på misæren da klubben befandt sig i den fjerdebedste række.

Fra The Championship til semiprofessionel fodbold

I første halvdel af 00’erne rykkede klubben igen den rigtige vej og fremtiden så lys ud for The Hatters. Det skulle dog vise sig at der lå dybe økonomiske problemer og ventede lige under overfladen. Da disse kom frem i lyset, blev klubben straffet hårdt af FA, først med fratrækning af 10 point og senere yderligere 30. Samtidig var klubben nødt til at skaffe penge gennem spillersalg og da den samtidig ikke havde mulighed for at investere i truppen, faldt klubben helt udenfor de fire professionelle divisioner i England.

Efter fem år i den daværende Conference National kom der styr på klubbens finansielle situation og efter oprykningen til League Two kom der for alvor fart på. Klubben fortsatte nemlig op gennem League One til The Championship hvor klubben i dag slår sine folder. På fodboldrejser til Luton kan du være med til at støtte holdet på vejen tilbage mod toppen. Det er en rejse som næsten er fuldført, men hvor den største udfordring venter forude. Spørg os om mulighederne for fodboldrejser til Luton og hør hvordan du kan støtte klubbens jagt på nye fodboldoplevelser efter de mange svære år.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram