til Livingston FC

Ta' med på en fodboldrejse til Livingston FC i byen Livingston & omegn. Stadionet Almondvale Stadium har plads til 9.512 tilskuere. Klubben ligger i den bedste skotske række kaldet Premiership. Byen Livingston & omegn har med cirka 80.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 0
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Almondvale Stadium
Stadion byggeår:
1995
Stadion kapacitet:
9.512
Stadion rekord:
9.512

Fodboldrejser til Livingstone – Livingstone F.C.

Skotlands hovedstad er kendt for fodboldklubberne Hibernian og Hearts, men kun 25 kilometer udenfor byen finder du endnu en lokal fodboldklub. Livingston F.C. frister også en tilværelse i den skotske Premiership som er den bedste skotske liga. Klubben, der er midterhold i ligaen, spiller sine hjemmekampe på Almondvale Stadium, et forholdsvis moderne stadion, med plads til 9.512 tilskuere. Klubben har ingen deciderede rivaler, men der er altid lidt mere tryk på stemningen når enten glasgow- eller Edinburghklubberne besøger Almondvale Stadium. Går din fodboldrejse til Edinburgh er det optimalt også at bruge lidt tid på at gå på opdagelse i byens historie, afprøve aftenlivet nær Royal Mile og bestige den gamle vulkan i Holyrood Park hvor du belønnes med en imponerende udsigt over Edinburgh, og på en klar dag, måske også Livingston.

En kort og intens historie

Livingstone F.C. trådte ind i ligasystemet i 1974, men det var ikke før begyndelsen af 1980’erne at klubben for alvor begyndte at røre på sig. Klubben vandt oprykning til Championship i denne periode og skulle senere komme snublende tæt på en oprykning til den bedste skotske fodboldliga. Drømmen om store fodboldoplevelser blev dog sat på pause da det begyndte at gå den forkerte vej for de gulblusede.

Efter en nedtur der først endte i fjerdedivision, måtte klubben begynde forfra i jagten på oprykning til den bedste skotske fodboldrække. Klubbens andet forsøg gik meget bedre og i første halvdel af 00’erne kunne klubben fejre dens første ophold i den bedste fodboldrække. Det var en tid med store fodboldoplevelser for byens indbyggere med en 3. plads i ligaen, triumf i Ligacuppen og deraf følgende europæisk debut, men succesen varede ikke ved.

Økonomiske problemer igen og igen

Livingstons succesrige år blev afløst af økonomiske problemer næsten med det samme og i 2004 blev klubben første gang sat under administration. Det fik konsekvenser for driften af klubben og mulighederne for at forbedre truppen. Samtidig skiftede mange spillere fra den succesfulde periode til andre af landets større klubber. Resultatet blev at klubben langsomt dalede ned gennem de to bedste rækker. Fem år senere ramte endnu en økonomisk katastrofe, da klubbens ejere ikke kunne betale leje for klubbens stadion.

Endnu engang blev klubben sat under administration, men problemerne var så dybe at det endte med en tvangsnedrykning til landets fjerdebedste fodboldrække. Her kom der langsomt styr på tingene og klubben rykkede gennem de følgende 10 år tilbage i den bedste række hvor de i 2021 stod i Ligacup finalen og formåede at spille sig ind i medaljeslutspillet for første gang i nyere historie. På fodboldrejser til Livingston kan du følge en af Skotlands nye store overraskelser og et hold der har potentiale til endnu mere. Spørg os for mere information om fodboldrejser til Edinburgh og Livingston.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram