til Hibernian FC

Ta' med på en fodboldrejse til Hibernian FC i byen Edinburgh & omegn. Stadionet Easter Road Stadium har plads til 20.421 tilskuere. Klubben ligger i den bedste skotske række kaldet Premiership. Byen Edinbrugh & omegn har med cirka 500.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premiership (Scottish) x 0 & Liga Cup x 3
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Easter Road Stadium
Stadion byggeår:
1892
Stadion kapacitet:
20.421
Stadion rekord:
65,860

Fodboldrejser til Edinburgh – Hibernian F.C.

Hibs som klubbens navn lokalt er forkortet til, er en fodboldklub hjemmehørende i bydelen Leith, som er Edinburghs gamle havneby og nu en integreret del af byen lidt nordøst for den gamle bykerne. Klubben har rødder i det irsk-katolske miljø hvorfra klubbens grønne farve og harpen i klublogoet stammer fra. Klubben har gennem årene skiftet lidt mellem de to bedste skotske fodboldrækker, men spiller nu med i den sjove halvdel af Premiership. Hibernian F.C. spiller sine hjemmekampe på Easter Road Stadium, et stadion som har plads til 20.421 tilskuere. Klubbens største rivaler er Gorgie-klubben Heart og Midlothian (Hearts F.C.), der hører hjemme lidt sydvest for Edinburghs centrum. Lokalbraget mellem de to klubber bliver betegnet som lidt af en perle i skotsk fodbold og samtidig er det et af verdens ældste derbys. Går din fodboldrejse til Edinburgh er det optimalt også at bruge lidt tid på at gå på opdagelse i byens historie, afprøve aftenlivet nær Royal Mile og bestige den gamle vulkan i Holyrood Park hvor du belønnes med en imponerende udsigt over Edinburgh.

50’erne utrolige succeshistorie

Hibernian kom for alvor på det internationale fodboldkort i begyndelsen af 1950’erne hvor klubben vandt ikke mindre end tre skotske mesterskaber. Det var også i denne periode at klubben deltog i den første version af Europa Cuppen. Derudover var det første gang at et hold fra Storbritannien var med i en europæisk fodboldturnering. Turneringen var fyldt med fodboldoplevelser for klubbens fans der også fik mulighed for at tage på fodboldrejser til kontinentet og følge heltene fra Leith. I øvrigt var danske AGF også en del af den historiske turnering, men de blev slået ud af franske Reims i første runde. Det franske mandskab skulle også slå Hibernian ud i turneringens semifinale, men inden da nåede Hibernian at slå tyske Rot Weiss Essen og svenske Djurgården ud. Nogle år senere formåede de grønblusede også at nå semifinalen i Inter City Fairs Cup der senere skulle blive UEFA Cuppen.

Nyere historie og tilbage i Europa

I nyere tid har klubben været under ledelse af en lang managere og det har været svært for klubben for at holde på den succes der har været. De mange managerskift har både betydet nedrykninger og pokaltriumfer, men præstationerne har generelt været ustabile. I 2016 vandt klubben den skotske pokalturnering for første gang siden 1902, efter en sejr og Glasgow Rangers i finalen. Få måneder senere stod holdet over for den danske klub Brøndby I.F. i Europa Leagues anden runde. Her formåede klubben at tabe over to kampe på trods af at klubben blev støttet af over 1.000 fans der havde købt fodboldrejser til den danske hovedstad. 

Nogle år tidligere havde klubben tabt hele 9-0 over to kampe til svenske Malmö FF i Europa League så der var ikke mange fodboldoplevelser at hente for klubben i denne periode. Senere har klubben dog fået stabiliseret sine præstationer og er nu igen at finde i den bedste halvdel af Premiership hvor der måske er nyt håb for store fremtidige fodboldoplevelser på Easter Road i Leith. Skal du være med og følge Hibernians jagt på fordoms storhed og endnu en mulighed for at vise sig frem i Europa?

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram