til Glasgow Rangers FC

Ta' med på en fodboldrejse til Glasgow Rangers i byen Glasgow & omegn. Stadionet Ibrox Stadium har plads til intet mindre end 50.817 tilskuere. Klubben ligger i den bedste skotske række kaldet Premiership. Byen Glasgow & omegn har med cirka 650.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premiership (Scottish) x 55 & Liga Cup x 33
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Ibrox Stadium
Stadion byggeår:
1899
Stadion kapacitet:
50.817
Stadion rekord:
118.567

Fodboldrejser til Rangers, Glasgow – Rangers F.C.

Den skotske storklub Rangers F.C. fra Glasgow spiller sine hjemmekampe på det berømte Ibrox stadium der historisk går over 120 år tilbage. Ibrox har en kapacitet på 50.817 tilskuere hvilket gør det til Skotlands 3. største stadion. Klubbens største rivaler er naboklubben Celtic F.C. og der er altid fuldt hus og en elektrisk atmosfære når de tørner sammen i lokalderbyet ”Old Firm”. Du kan kombinere din foldboldrejse til Glasgow med masser af natur og højlandsbesøg, blandt andet omkring Loch Lommond & The Trossachs udenfor byen. Glasgow byder desuden på både keltisk kultur og rigtig skotsk aftenliv med rigelige mængder whisky og mørke øl.

Fra teenager-idé til en af historiens mest vindende klubber

En af verdens mest vindende fodboldklubber, Rangers F.C. blev grundlagt i ydmyge kår i 1872 efter at en gruppe yngre mænd over en periode havde diskuteret muligheden. Siden dengang er trofæerne regnet ned over klubben i en sådan grad at kun den Ægyptiske klub Al-Ahly har vundet flere trofæer. Der har dog også været hårde tider for klubben med blandt andet økonomiske problemer og en tvangsnedrykning. En ting er sikkert, Glasgow-klubben har en historie som kun få klubben i verden kan matche.

Rangers F.C. der også er kendt under navnet, Glasgow Rangers har vundet den skotske liga ikke mindre end 54 gange i historien, men det er også blevet til 33 triumfer i den skotske cupturnering og 27 sejre i den mindre ligacup indtil 2020. Klubben har også haft succeser i Europæisk sammenhæng, men har her tabt flere finaler end de har vundet. Klubben vandt UEFA Cup Winners Cup i 1972, mens tre finaler er blevet tabt. Klubben har været med i den skotske liga siden denne blev grundlagt og var aldrig rykket ud af ligaen før en økonomisk krise i 2012 fik den tvangsnedrykket til den 4. bedste liga. Den nedrykning har dog betydet at Rangers i dag er den eneste skotske klub der har vundet alle fire ligaer der hører under det skotske fodboldforbund.

Den Europæiske succes og katastrofen på Ibrox Stadium

I 1960’erne var der ikke mange der kunne stoppe den skotske hovedstadsklub og rivaliseringen med naboklubben Celtic havde nået nye højder, specielt efter et chokerende Rangers nederlag på hele 7-1 i en Old Firm kamp. Kampen mellem byens protestanter og katolikker var brudt ud i lys lue i både Skotland og Nordirland hvilket de to skotske fodboldklubber var symbolet på. Nederlaget til Celtic var dog ikke et generelt billede på klubbens tilstand i perioden for der var masser af fodboldoplevelser at glæde sig over som Rangers fan.

Klubben kom langt i Europa og med en semifinale i 1960, en finale i 1961 var det en skotsk klub der fik sat et massivt aftryk på de europæiske fodboldstadions. Herefter gik der et par år før klubben igen var at finde helt fremme i Europa, men i 1967 stod Glasgow Rangers endnu engang i en international finale. Her i UEFA Cup Winners Cup finalen hed modstanderen Bayern München og selvom kampen var en tæt affære, var det Bayern München der fik afgjort begivenheden efter et mål i den forlængede spilletid. Fire år senere i 1971 var det ikke for fodbolden at Glasgowklubben trak overskrifter, derimod var det et fatalt fald på en trappe på Ibrox. Katastrofen der endte med at koste 66 tilskuere livet, skete lige efter at dommeren havde fløjtet Old Firm opgøret mellem Rangers og Celtic af. Menneskemængden var allerede ophidsede på grund af et sent føringsmål til Celtic og den efterfølgende ekstase da Rangers udlignede med sekunder tilbage af kampen. Efterfølgende var der massivt tryk på udgangstrapperne og da først en person faldt på trappen skabte det en kædereaktion hvor tilskuere blev ved at falde over hinanden og derved kvæle dem der lå nederst. Foruden de 66 omkomne blev over 200 sårede i katastrofen. Værd at bemærke var det at Liverpool legenden Kenny Dalglish var til stede på stadion som Celtic spiller, han var også til stede på stadion ved de senere stadionkatastrofer på Hillsborough og Heysel.

Europæisk triumf med en bitter afslutning

Ulykken efterlod klubben i chok, men den rejste sig på fornemmeste vis den efterfølgende sæson. Her nåede klubben endnu engang frem til finalen i UEFA Cup Winners Cup efter at have slået hold som Sporting Lissabon, Torino og Bayern München. I finalen der blev spillet på Camp Nou i Barcelona kom Rangers foran mod Dynamo Moskva 3-0 tidligt i anden halvleg og vejen mod triumfen var grundlagt. Senere i kampen scorede Dynamo Moskva to gange, men da det ikke blev til flere mål kunne Rangers fejre deres første europæiske triumf med de fans der var taget på fodboldrejser til det spanske. Kampen fik et uheldigt efterspil da Rangers fans kom i infight med det spanske politi der svarede voldeligt tilbage. Resultatet blev at Rangers fik overrakt pokalen i sikre omgivelser i omklædningsrummet og efterfølgende blev udelukket fra europæisk fodbold i et år. Det er blevet beskrevet hvordan Rangers fans til denne kamp introducerede ”hooliganisme” på det europæiske fastland.

Klubben fortsatte med at skrabe mesterskaber sammen i den skotske liga, men den næste store milepæl for klubben tog sin begyndelse i 1989 hvor klubben vandt det første af i alt ni mesterskaber på stribe. Det er en rekord som klubben i dag deler med evighedsrivalen fra Celtic. En anden historisk bedrift for den skotske storklub var klubbens finale i UEFA Cuppen i 2008 i Manchester hvortil rejsebureauerne fik særdeles travlt med at organisere fodboldrejser til de hungrende skotter. Over 200.000 mennesker tog ifølge medierne turen til Manchester for at støtte klubben i dens finale mod den nyrige russiske klub Zenit St. Petersburg. Kampen endte med et nederlag på 2-0 og en større skandale udspillede sig da over 100.000 Rangers tilhængere angreb politiet i en park hvor kampen havde været vist på storskærm.

Økonomisk deroute, vejen tilbage og fremtiden

I 2012 var der ikke mange fodboldoplevelser i vente for klubbens sejrsvante tilhængere. Klubben gik konkurs og blev overført til en ny selskabskonstruktion og fik dermed lov at fortsætte. Dog skulle klubben begynde forfra i den skotske 4. division. I løbet af de næste år rykkede klubben op gennem divisionerne før de i 2016 var tilbage i Premiership, den bedste skotske liga. Her lykkedes det klubben at genetablere sig og selvom det ikke er blevet til mesterskaber siden oprykningen er klubben endt som nummer to i både 2019 og 2020. Tidspunktet er derfor perfekt hvis du vil følge klubbens sidste skridt på vejen mod toppen af Skotland og deres kamp for at komme tilbage som en magtfaktor i Europæisk fodbold. Et besøg i Glasgow kan desuden kombineres med nogle dage i det skotske højland som begynder lige udenfor byen. Kontakt os for at høre mere om mulighederne for fodboldrejser til Glasgow.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram