til FC Halifax Town

Ta' med på en fodboldrejse til FC Halifax Town i byen Halifax & omegn. Stadionet The Shay Stadium har plads til 14.000 tilskuere. Klubben ligger i den 5. bedste engelske række kaldet National League. Byen Halifax & omegn har med cirka 100.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 0
Nuværende danskere:
Ingen
Stadion navn:
The Shay Stadium
Stadion byggeår:
2008
Stadion kapacitet:
14.000
Stadion rekord:
14.000

Fodboldrejser til Halifax – FC Halifax Town

En kort køretur fra Leeds finder du byen, Halifax der er en mindre by med godt 100.000 indbyggere og en historie der især bunder i tekstilindustrien. Byen fodboldhistorie begyndte med Halifax Town A.F.C. der var byens fodboldstolthed fra 1911 og frem til 2008 hvor den blev opløst som følge af milliongæld. Erstatningen kom i form af FC Halifax Town, der som sin forgænger, spiller sine hjemmekampe på The Shay, der har en kapacitet på 14.000 tilskuere. Tager du på fodboldrejse til Halifax er du tæt på Leeds, Manchester og Sheffield samt de to nationalparker, Peak District og Yorkshire Dales, der begge er blandt de mest naturskønne områder i England.

Fra død og begravet til genfødsel

FC Halifax opstår i 2008 efter en kaotisk periode hvor byens hidtidige fodboldklub blev opløst efter at det kom frem at klubben skyldte over seks millioner kroner i skat alene. Trods protester lykkedes det at få stablet en ny klub på benene samme år, til at tage over og føre næsten 100 års fodboldhistorie i Halifax videre.

Klubben trådte i 2008 ind i det engelske fodboldsystem i ligaen ”Northern Premier League Division One North”, som er landets ottende bedste række. Det skulle ikke tage klubben lang tid at tage det første skridt videre op i den syvende bedste række i 2010. Med modstand der hurtigt blev bedre steg nødvendigheden af en yderst målfarlig angriber og sådan en fandt man i form af Jamie Vardy, som senere i karrieren skulle vinde både engelsk mesterskab og optræde på det engelske landshold. Med Vardy i truppen rykkede holdet videre op i Conference North, den sjettebedste række.

Et årti med flere oprykninger og en usikker fremtid

Klubben fra Halifax ligger i skyggen af naboklubberne Huddersfield Town, Bradford City og Leeds United så der er kamp om tilskuernes gunst. I klubbens første årti formåede de at byde op til fodboldoplevelser ved at rykke fra den ottendebedste række til den femtebedste. Hvordan fremtiden ser ud, er svær at spå om, men fodboldrejser til byen er i hvert fald et møde med et fodboldgalt område hvor rivalopgør er hyppige og hvor både fodboldoplevelser og kulturoplevelser venter lige om hjørnet. Tænker du på fodboldrejser til Yorkshire og mangler du en klub, hvorfor så ikke tænke en af landets nyeste klubber ind?

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram