til Dundee United FC

Ta' med på en fodboldrejse til Dundee United FC i byen Dundee & omegn. Stadionet Tannadice Park har plads til 14.223 tilskuere. Klubben ligger i den bedste skotske række kaldet Premiership. Byen Dundee & omegn har med cirka 150.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premiership (Scottish) x 0 & Liga Cup x 2
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Tannadice Park
Stadion byggeår:
1909
Stadion kapacitet:
14.223
Stadion rekord:
28.000

Fodboldrejser til Dundee – Dundee United F.C.

Dundee F.C. er en fodboldklub i den skotske havneby Dundee. Den er største mindste af de to fodboldklubber som byen har med i de to bedste skotske ligaer. Klubben der populært kaldes ”The Tangerines” på baggrund af den orange farve, har en lang historie i den skotske Premiership, men har på det seneste spillet en årrække i den næstbedste række. Dundee United spiller sine hjemmekampe på Tannadice Park, et stadion med plads til 14.223 tilskuere. Dundee Uniteds største rivaler er Dundee F.C der spiller på Dens Park kun 189 meter væk. Placeringen gør lokalopgøret til det mest lokale i Storbritannien og et af de mest intense og interessante derbys i Skotland. En fodboldrejse til Dundee kan blandt andet kombineres med golf i verdensklasse på en af byens golfbaner eller på den legendariske St. Andrews bane tæt ved. Her skal du dog være opmærksom på at priserne er noget højere end på andre lokale golfbaner.

Miraklet i Barcelona

Dundee Uniteds storhedstid var en 15-årig periode fra begyndelsen af 1980’erne til midten af 1990’erne hvorefter en nedtursperiode betød at klubben begyndte 00’erne i den næstbedste skotske fodboldrække. Klubben vandt sit første og hidtil eneste mesterskab i 1983 med kun et enkelt points forspring til både Celtic og Aberdeen på anden og tredjepladsen. Mesterskabet kom i hus i sidste spillerunde med en sejr over lokalrivalerne fra Dundee F.C.

Den efterfølgende deltagelse i Europa Cuppen var også tæt på at blive en af klubbens største fodboldoplevelser da det lykkedes at slå Standard Liege og Rapid Wien. I semifinalen måtte klubben acceptere et samlet 3-2 nederlag mod Roma, selvom de havde vundet hjemmekampen med 2-0. Det var dog ikke slut med fodboldrejser for klubbens tilhængere, for tre år senere trådte Dundee United ind i UEFA Cuppen. Her nåede klubben helt frem til finalen efter at de blandt andet havde slået Hajduk Split og Borussia Mönchengladbach. Det største resultat var dog uden tvivl sejren på selveste Camp Nou i Barcelona efter at den skotske klub formåede at vende 0-1 til 2-1 i kampens sidste minutter. Kampen står uden tvivl som en af de største fodboldoplevelser hvis man spørger klubbens supportere. I finalen ventede svenske IFK Göteborg, som til sidst trak sig sejrrigt ud af de to finalekampe med samlet 2-1.

Tilbage i det fine selskab

I midten af 10’erne måtte de orangeklædte en tur ned i den næstbedste række og det skulle blive det længste ophold udenfor Premiership i over 60 år. I 2020 lykkedes det endelig klubben at vinde oprykning tilbage til Premiership hvor de igen er at finde i midten a tabellen hvor de kæmper om pladserne i mesterskabsspillet. Fodboldrejser til Skotland er et møde med den keltiske kultur, hårdtspillede fodboldkampe og betagende natur. På en rejse til Dundee kan du også besøge golfspillets vugge St. Andrews, slottet i Stirling eller den smukke hovedstad, Edinburgh halvanden time mod syd.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram