til Dundee FC

Ta' med på en fodboldrejse til Dundee FC i byen Dundee & omegn. Stadionet Kilmac Stadium At Dens Park har plads til 11.500 tilskuere. Klubben ligger i den næstbedste skotske række kaldet Premiership. Byen Dundee & omegn har med cirka 150.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Nuværende danskere:
Største rivaler:
Stadion navn:
Stadion byggeår:
Stadion kapacitet:
Stadion rekord:

Fodboldrejser til Dundee – Dundee F.C.

Dundee F.C. er en fodboldklub i den skotske havneby Dundee. Den er den mindste af de to fodboldklubber som byen har med i de to bedste skotske ligaer. The Dee som klubben kaldes, har en lang historie i den skotske Premiership, men har på det seneste spillet mest i Championship, den næstbedste række. Klubben spiller sine hjemmekampe på Dens Park Stadium, et stadion med plads til 11.500 tilskuere. Dundee FC’s største rivaler er Dundee United der spiller på Tannadice Park, beliggende kun 189 meter fra Dens Park Stadium. Placeringen gør lokalopgøret til det mest lokale i Storbritannien og et af de mest intense og interessante derbys i Skotland. En fodboldrejse til Dundee kan blandt andet kombineres med golf i verdensklasse på en af byens golfbaner eller på den legendariske St. Andrews bane tæt ved. Her skal du dog være opmærksom på at priserne er noget højere end på andre lokale golfbaner.

Shankly, var han ikke manager i Liverpool?

Dundee FC’s mest succesfulde periode var i første halvdel af 1960’erne hvor holdet var under ledelse af Bob Shankly, bror til Bill Shankly, der skabte enorm succes med engelske Liverpool F.C. Udover Bill var der yderligere tre brødre som alle var involveret i toppen af skotsk fodbold. Under Bob Shanklys ledelse kunne klubben i 1962 løfte deres første og hidtil eneste mesterskabspokal som vindere af den skotske Premiership. Det var klubbens største nationale triumf nogensinde og kulminationen på en sæson hvor klubbens fans blev belønnet med store fodboldoplevelser gennem hele sæsonen. Klubben endte 22 point foran lokalrivalerne fra Dundee United.

Det store resultat betød at klubben den følgende sæson trådte direkte ind i Europa Cuppen, datidens Champions League, som skotske mestre. Her fik klubbens fans igen store fodboldoplevelser, og dem der var taget på fodboldrejser til det europæiske fastland, kunne se klubben besejre portugisiske Sporting C.P og udspille det belgiske mesterhold Anderlecht med samlet 6-2. Klubbens europæiske eventyr sluttede dog i semifinalen hvor italienske A.C Milan vidste sig som en overlegen modstander. Klubben deltog senere i Inter City Fairs Cup hvor endestationen blev engelske Leeds United der senere skulle vinde turneringen.

Peger pilen op eller ned?

Dundee F.C. har siden 1970’erne været meget svingende i deres præstationer. Der har været længere perioder med midterplaceringer i den bedste fodboldrække, men også lange perioder med placeringer lige udenfor oprykningspladserne i den skotske Championship. Danske Morten Wieghorst oplevede i 1993 at rykke ned med Dundee F.C og tabe to skotske pokalfinaler inden han skiftede Dundee ud med storklubben Celtic, hvor han fik flere store fodboldoplevelser og mesterskaber. I dag spiller klubben med i toppen af Championship og kæmper med om oprykning til Premiership. Overvejer du fodboldrejser til Skotland kan du f.eks. følge Dundeeklubbens vej tilbage til den bedste fodboldliga og kombinere besøget med nogle af landets bedste museer, et spil golf eller en tur til hovedstaden, Edinburgh.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram