til Coventry City FC

Ta' med på en fodboldrejse til Coventry City F.C i byen Coventry & omegn. Stadionet Ricoh Arena har plads til 32.500 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen Coventry & omegn har med cirka 350.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 1
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Ricoh Arena
Stadion byggeår:
2005
Stadion kapacitet:
32.500
Stadion rekord:
32.500

Fodboldrejser til Coventry – Coventry City F.C.

Coventry City F.C. er en fodboldklub fra Englands niende største by, Coventry. Klubben, der har spillet i alle fire professionelle ligaer, spiller sine hjemmekampe på Ricoh Arena, et stadion med plads til 32.500 tilskuere. Klubbens stadion deles med byens rugbyklub og en lang række uenigheder om stadion betyder at klubben planlægger at bygge et nyt frem mod 2030. Coventry Citys største rivaler er Leicester City og Aston Villa, men på grund af klubbens placering er de intense derbys mod disse klubber sjældne. Besøger du Coventry kan du let kombinere din foldboldrejse med kultur i form af byens utallige museer og gallerier samt domkirken. Der også rig mulighed for at prøve kræfter med sport og aktiv-aktiviteter for alle aldre i byen, der var ”European city of sport” i 2019.

Hvor skal vi spille?

Coventry City F.C har en lang historie i Premier League hvor de spillede fast fra 1967 til 2001. Herfra begyndte en længere nedtur for midlandsklubben der først skulle vende efter at klubben havde været en tur nede i League Two. Herfra rykkede klubben først op i League One hvorefter klubben i 2020 fortsatte op i The Championship for første gang siden 2012.

Selvom klubben nu er på rette vej og pilen peger opad for de lyseblå har det været en hård vej for både klub og fans. Siden klubben i 2005 rykkede til det nybyggede Ricoh Arena, har der været hårde kampe om rettigheder og pris for at bruge stadion. Det betød at klubben mellem 2013 og 2014 spillede sine hjemmekampe i Northampton 45 kilometer fra Coventry, noget der betød at klubben nærmest sendte sine fans ud på fodboldrejser hver gang de ville følge de lokale helte. Klubben vendte tilbage til Ricoh Arena i 2014 og spillede her frem til 2019 hvor stridighederne mellem fodboldklubbens ejere og byens rugbyklub der ejer stadion, igen nåede kogepunktet.

Uden et stadion at spille på var klubben i overhængende fare for at blive udelukket fra professionel fodbold i de fire bedste ligaer i England. Løsningen var at klubben rykkede ind hos rivalerne fra Birmingham City F.C, en flytning som har forbedret forholdet mellem de to klubber som nu næppe kan kategoriseres som rivaler længere. Efter to sæsoner i Birmingham har Coventry City F.C. underskrevet en 10-årig lejeaftale med Ricoh Arena hvortil klubben rykker tilbage til fra sæsonen 21-22.

Fremtiden for Coventry City F.C.

Der har været langt mellem de store fodboldoplevelser i Coventry de senere år, men nu er optimismen tilbage i byen hvor klubbens fans ikke længere skal på fodboldrejser for at følge holdet. Klubben spiller nemlig igen i byen, den er tilbage i The Championship og håbet om en returnering til Premier League i fremtiden er genskabt. Der blæser for alvor nye vinde ind over Coventry, så måske at tiden er inde til en fodboldoplevelse, og et møde med den fornyede optimisme og tro på fremtiden i den lyseblå del af The Midlands.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram