til Charlton Athletic FC

Ta' med på en fodboldrejse til Charlton Athletic FC i byen London & omegn. Stadionet The Valley har plads til intet mindre end 27.000 tilskuere. Klubben ligger i den 3. bedste engelske række kaldet League One. Byen London & omegn har med cirka 9 mio. indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 1
Nuværende danskere:
Ronnie Schwartz
Største rivaler:
Stadion navn:
The Valley
Stadion byggeår:
1919
Stadion kapacitet:
27.000
Stadion rekord:
75.031

Fodboldrejser til Charlton – Charlton Athletic F.C.

Charlton er et område af London som er beliggende i det sydøstlige hjørne af den enorme hovedstad tæt ved Thames Barrier og området Greenwich som Charlton ligger i skyggen af. Fodboldklubben, der blev grundlagt som en sammenslutning af en række ungdomsklubber i det sydlige London i 1905, spiller sine hjemmekampe på The Valley, et historisk stadion med plads til 27.000 tilskuere. Når du tager på rejse til Charlton, har du alle Londons muligheder lige uden for døren med teatre, koncerter, aktiviteter og natteliv der sprænger alle rammer. Der er med andre ord mere end fodbold på programmet når du besøger Charlton lige på kanten af den levende hovedstad.

Charlton Athletic og finanskrisen

Charlton Athletic trådte i begyndelsen af 1920’erne ind i det engelske ligasystem hvor de startede i den tredjebedste række. Det skulle dog ikke tage mange år før klubben strøg helt til tops og var snublende nær et engelsk mesterskab i årene før anden verdenskrig. I løbet af 60’erne og 70’erne havde klubben svære kår og resultaterne dalede hvilket betød at klubben måtte en tur i den tredjebedste række af adskillige omgange i disse år. Op igennem 1980’erne og 1990’erne begyndte heldet dog at vende for forstadsklubben og det skulle kulminere i 00’erne hvor klubben var kendt som et stabilt Premier League hold.

I 2008 ramte finanskrisen klubben hårdt og gælden var ved at true Charlton Athletic på eksistensen. Redningsmissionen betød at flere spillere forlod klubben hvilket havde den konsekvens at klubben ikke alene rykkede ud af Premier League, men helt ned i League One. I de følgende år kæmpede klubben en kamp mod høje forventninger og et budget der ikke kunne matche disse.

Den danske forbindelse

På trods af at det i midten af 10’erne lykkedes klubben at rykke op i The Championship, og få nogenlunde stabilitet på præstationerne på banen, var det på et økonomisk skrøbeligt grundlag. Netop den økonomiske del var noget som udlandsdanskeren Thomas Sandgaard interesseret fulgte med i fra hjemmet i USA. Han havde tjent formuer i musikbranchen og havde stor interesse i fodbold samtidig med en gammel drøm om at eje en fodboldklub.

Lange forhandlinger blev indledt og med klubben tilbage i League One og på randen af økonomisk kollaps kunne parterne til sidst offentliggøre et salg af klubben til Thomas Sandgaard for omkring en halv milliard danske kroner. Med Sandgaard i spidsen jagter klubben ny succes og fodboldrejser til Charlton har nu fået en ny dansk dimension. Skal du med til London hvor fodboldoplevelser et nyt dansk fodboldeventyr venter, så kontakt os og hør mere om mulighederne for fodboldrejser til endnu en danskejet del af fodboldscenen i- og omkring London.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram