til Carlisle United F.C.

Ta' med på en fodboldrejse til Carlisle United F.C. i byen Carlisle & omegn. Stadionet Brunton Park har plads til 18.000 tilskuere. Klubben ligger i den 4. bedste engelske række kaldet League Two. Byen Carlisle & omegn har med cirka 100.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 0
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Brunton Park
Stadion byggeår:
1904
Stadion kapacitet:
18.000
Stadion rekord:
27.500

Fodboldrejser til Carlisle – Carlisle United F.C.

Måske kender du byens fodboldhold uden at kende ret meget til byen. Carlisle finder du langs motorvejen mellem Manchester/Liverpool og Skotland, byen har ca. 100.000 indbyggere. Klubben har gennem historien tilbragt en enkelt sæson i den bedste række, og haft perioder i alle de tre lavere rangerende ligaer af længere eller kortere varighed. Det nordengelske fodboldhold spiller deres hjemmekampe på det gamle og historiske Brunton Park, med en kapacitet på 18.202 tilskuere. Klubbens største rivaler er Preston North End, Hartlepool United og Middlesbrough, som dog alle er beliggende i større afstand af Carlisle. Den store afstand til andre klubber betyder at byens fodboldklub tiltrækker support fra hele Cumbria regionen samt den sydligste del af Skotland, klubben har muligvis det største opland af nogen klub i det engelske fodboldsystem.

76 år i det engelske fodboldsystem

Carlisle United blev valgt ind i det professionelle fodboldsystem, bestående af de fire bedste divisioner, i 1928 hvorefter klubbens fodboldhistorie for alvor tog sin begyndelse. Sæsonen 73-74 står som et af de bedste i historien og fodboldoplevelser stod i kø hjemme på Brunton Park hvor oprykningen til førstedivision (Premier League) blev sikret mod slutningen af sæsonen. Den efterfølgende sæson skulle blive klubbens eneste optræden på landets største fodboldscene og i 1976 var det slut. I de efterfølgende år gik det op og ned mellem den anden og tredjebedste fodboldrække før klubben til sidst havnede nede på fodboldens 4. klasse.

Da fjerde division blev omdøbt til League Two i 1990’erne var klubben stadig at finde her, men efter nogle svære år uden fodboldoplevelser i Carlisle rykkede klubben ned i den semiprofessionelle National League. Nedrykningen til National League, udenfor det professionelle engelske ligasystem, betød at klubbens 76 år lange ophold i de professionelle ligaer endte brat.

Carlisle i dag

Klubben overkom den chokerende nedrykning og var hurtigt tilbage i ligasystemet. Her optog de en dominerende rolle i pokalturneringen for de lavere rangerende hold, Football League Trophy, hvori klubben gennem historien har præsteret stort i form af titler og 2. pladser. På fodboldrejser til Carlisle får du mulighed for at opleve jagten på endnu en pokaltriumf eller klubbens vej fra midten af League Two til større triumfer i fremtiden. Fodboldrejser til Carlisle er også en optimal mulighed for at opleve den smukke natur i North Pennines og Lake District.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram