til Cardiff City F.C.

Ta' med på en fodboldrejse til Cardiff City F.C. i byen Cardiff & omegn. Stadionet Cardiff City Stadium har plads til 33.300 tilskuere. Klubben ligger i den 2. bedste engelske række kaldet Championship. Byen Cardiff & omegn har med cirka 350.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 1
Nuværende danskere:
Ingen
Største rivaler:
Stadion navn:
Cardiff City Stadium
Stadion byggeår:
2009
Stadion kapacitet:
33.300
Stadion rekord:
33.300

Fodboldrejser til Cardiff – Cardiff City F.C.

Cardiff er hovedstad i Wales og samtidig den syvende største by i Storbritannien. Byen er kommercielt centrum for stort set hele Wales og byder derfor på rigelig underholdning, aftenliv og kultur. Byens fodboldstolthed er Fodboldklubben Cardiff City F.C. der siden 2009 har spillet sine hjemmekampe på Cardiff City Stadium, med en kapacitet på 33.300 tilskuere. På trods af at klubben kommer fra Wales er den en del af det engelske ligasystem hvor den frister en tilværelse i the Championship. Tager du på en fodboldrejse til Cardiff kan du desuden kombinere dit besøg med ture til blandt andet Swansea længere oppe ad kysten. Du kan også tage en tur over grænsen og besøge Bristol eller den historiske by Bath. Bliver du i Cardiff kan du finde et stort udvalg af både kultur, underholdning og aftenliv.

Walisisk i England

Cardiff har siden den blev professionel i 1910 spillet i samme divisioner som engelske hold og da klubben trådte ind FA’s ligasystem i 1920 var det endegyldigt på plads at landet ikke ville få sin egen liga på allerhøjeste niveau. Klubben har dog båret sin walisiske historie med sig videre og dens lokale navn er derfor også noget af en tungebrækker der lyder således, ”Clwb Pêl-droed Dinas Caerdydd”. Wales har dog sin egen Cup-turnering som Cardiff har vundet 22 gange i historien inden den blev ekskluderet fra turneringen i 1995 hvorefter Cardiff kun har deltaget i de engelske Cup’s.

Fra glemsel til Premier League

Efter en lang række år i Englands andendivision røg klubben, i anden halvdel af 1980’erne, ind i sin værste periode siden anden verdenskrig. Med en hastighed der bedst kunne beskrives som frit fald røg klubben ud af andendivision, ned gennem tredjedivision for til sidst at ende i den nederste halvdel af landets fjerdebedste fodboldrække.

Herfra ændrede alt sig og fra sidst i 90’erne og de næste 15 år kravlede klubben stabilt tilbage mod toppen og på vejen nåede de FA Cup finalen i 2008 og Ligacup finalen i 2012. I 2013 var klubben for første gang i historien en del af Premier League og selvom det blev til en nedrykning igen året efter var klubben atter tilbage i Premier League i 2018. Igen måtte klubben dog acceptere en nedrykning allerede året efter, men siden er det blevet til hæderlige placeringer i The Championship og spørgsmålet er om ikke en ny oprykning venter lige om hjørnet sammen med nye store fodboldoplevelser.

Overvejer du fodboldrejser til Wales er det ikke nogen dårlig idé at kombinere fodboldoplevelser i Cardiff med Wales’ storslåede natur og nærmest mytiske historie. Det er fodboldrejser med dybere indhold og en intens jagt på endnu et eventyr i toppen af engelsk fodbold. Skal du med?

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram