til A.F.C. Bournemouth

Ta' med på en fodboldrejse til A.F.C. Bournemouth i byen Bournemouth & omegn. Stadionet Dean Court stadium har plads til 11.364 tilskuere. Klubben ligger i den næstbedste engelske række kaldet Championship. Byen Bournemouth & omegn har med cirka 165.000 indbyggere en masse spændende seværdigheder, attraktioner og steder at opleve.
Nuværende turnering:
Pokalskabet:
Premier League x 0 & FA Cup x 0
Nuværende danskere:
Philip Billing
Stadion navn:
Dean Court
Stadion byggeår:
1910
Stadion kapacitet:
11.364
Stadion rekord:
28,799

Fodboldrejser til Bournemouth – A.F.C. Bournemouth

Bournemouth er en havne- og badeby på den smukke engelske sydkyst lidt vest for Southampton. Naboklubben Southampton er i øvrigt klubbens primære rivaler og der er altid garanti for topunderholdning når de to mødes. Bournemouth er kendt for at trække englændere og internationale besøgende på grund af de fine strande og forbindelserne til de engelske øer Guernsey og Jersey samt det det franske fastland. Byen har dog også en fodboldklub som især i deres nyere historie har imponeret ved at tage turen fra 4. division til Premier League. A.F.C Bournemouth spiller sine hjemmekampe på det lille intime Dean Court stadium fra 1910 med plads til 11.364 tilskuere. Foruden fodboldklubben byder byen på masser af liv, specielt i sommerhalvåret hvor byen lever af sin placering ved stranden. Lige udenfor byen finder du en af Englands smukkeste regioner i form af Dorset, som opleves bedst i egen bil.

Et liv i skyggen af topfodbolden

”The Cherries” som klubben er blevet døbt i folkemunde blev grundlagt 1899 i en forstad til Bournemouth med navnet Boscombe. Som en konsekvens heraf var klubben blevet navngivet Boscombe F.C, et navn som klubben skulle beholde i over 20 år før den blev byens hold og dermed skiftede navn til A.F.C Bournemouth. Klubben har dog stadig forbindelser til forstaden da klubbens lille stadion ligger i Boscombe udenfor centrum.

Bournemouth har altid levet en stille tilværelse i de lavere fodboldrækker og især 3. division har været stedet hvor klubben har hørt til i det meste af dens historie. Klubben har dog også været en tur nede i 4. division af flere omgange og det samme gør sig gældende i forhold til 2. division. Værd at bemærke er det at klubben stort set altid har overpræsteret umiddelbart efter en dårlig periode. En lang nedtursperiode gennem 1970’erne der endte i den laveste fodboldrække blev vekslet til en enorm optur op gennem 80’erne der kulminerede med en placering i midten af den næstbedste fodboldrække.

Endnu en nedtur med en endnu større optur

Klubben har aldrig spillet europæisk fodbold så for klubbens fans er fodboldrejser sjældent længere end til den nordlige del af England eller Wales, men det betyder ikke at der mangler fodboldoplevelser i kystbyen. I 2009, efter endnu en tur i den 4. bedste fodboldrække, påbegyndte klubben et utroligt comeback der skulle vare otte år og bringe klubben hele vejen op til en solid placering i midten af Premier League og kun lige udenfor de europæiske pladser. I øvrigt klubbens første ophold i Premier League nogensinde.

Selvom klubbens præstationer herefter langsomt faldt i niveau og at de 2020 måtte acceptere at rykke ud af ligaen er det et hold fyldt med optimisme om fremtidige fodboldoplevelser. Fodboldrejser til Bournemouth er mere end blot fodbold, det er mødet med strand, natur og tro på endnu et fodboldeventyr i toppen af engelsk fodbold.

trustpilot

Vi har mere end 130 anmeldelser 
med scoren 4.8 ud af 5.0

REJSEGARANTIFONDEN

Registreret i Rejsegarantifonden
med medlemsnummer 3350

FORSIKRING​ER

Forsikring mod Corona & kamp-
forskydning inkluderet i alle pakker

KOMPLETTE PAKKER

Færdige, komplette og nøje 
udvalgte fodboldpakkerejser
envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram